Melitta Caffeo Lattea Instrukcja Użytkownika Strona 118

  • Pobierz
  • Dodaj do moich podręczników
  • Drukuj
  • Strona
    / 242
  • Spis treści
  • BOOKMARKI
  • Oceniono. / 5. Na podstawie oceny klientów
Przeglądanie stron 117
116
12 Transport i utylizacja
12.1 Przygotowanie do transportu, ochrona przed
zamarzaniem i postępowanie w przypadku dłuższego
nieużywania urządzenia
Odparowywanie urządzenia
W przypadku nieużywania urządzenia przez dłuższy czas i przed transportem
zaleca się jego odparowanie. Tym samym urządzenie jest także zabezpieczone
przed zamarzaniem.
Warunek: Urządzenie jest gotowe do pracy (patrz „Włączanie i wyłączanie” na
stronie 95).
Z pojemnika na wodę wyjąć ltr wody Melitta
®
Claris
®
.
Nacisnąć jednocześnie przycisk jednej liżanki i wyłącznik na
dłużej niż 2 sekundy.
W trakcie krótkiej fazy nagrzewania miga symbol gotowości . Następnie
zaświeci się symbol pojemnika na wodę .
Otworzyć pokrywę pojemnika na wodę (rys. A, nr. 7) i wyjąć pojemnik
z urządzenia do góry.
Symbol dyszy do spieniania mleka zaświeci się.
Pod dyszą do spieniania mleka ustawić naczynie.
Aby otworzyć dyszę do spieniania mleka, obrócić jej pokrętło (rys. A,
nr. 11) w kierunku zgodnym z ruchem wskazówek zegara.
Woda spływa do naczynia z dyszy do spieniania mleka, ponadto wydobywa
się para. Symbol dyszy do spieniania mleka zacznie migać.
Ostrzeżenie!
Niebezpieczeństwo poparzenia gorącą parą.
Uważać, aby nie poparzyć się gorącą parą, która wydobywa się z dyszy do
spieniania mleka podczas odparowywania.
Przeglądanie stron 117
1 2 ... 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 ... 241 242

Komentarze do niniejszej Instrukcji

Brak uwag